Hírek

2012.05.15. 16:45

DK: megdőlt a Gyurcsánnyal szembeni plágiumvád

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint megdőlt a Gyurcsány Ferenccel szembeni plágiumvád.

Forrás: MTI

Vadai Ágnes, a DK elnökségi tagja kedden sajtótájékoztatón így értékelte, hogy a volt kormányfő diplomamunkájával kapcsolatos plágiumgyanút vizsgáló egyetemi bizottság - bár oldalszám szerinti egyezést talált a politikus szakdolgozati bírálatának és volt sógora diplomamunkájának szövegében - nem tudott érdemi határozatot hozni, mivel Gyurcsány Ferenc dolgozata nincs meg.

"A hivatalos dokumentumok alapján plágium nem állapítható meg. Aki azt állította, a jövőben azt állítja, sejteti vagy sugallja, hogy plágium történt, bíróság előtt fog felelni és kártérítést fog fizetni" - jelentette ki.

Hozzátette, bíróság elé kell állnia annak is, aki arra utal, hogy Gyurcsány Ferencnek köze volt a szakdolgozat eltűnéséhez.

Az MTI kérdésére Vadai Ágnes úgy válaszolt: a volt miniszterelnök megtette a kellő erőfeszítést szakdolgozati példányának felkutatására, de az nem lett meg. Véleménye szerint hiteles diplomamunka így már nem kerülhet elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!