Hírek

2012.04.13. 12:54

Titkos büntetőeljárás egy tábornok ellen

A belügyminiszter visszavonta Dömény Sándor büntetés-végrehajtási tábornok vezetői megbízását. A vezérőrnagyot kihallgatták.

MTI

Hivatali működésével összefüggő bűncselekmény gyanúja miatt indult büntetőeljárás a belügyminiszter által pénteken felmentett Dömény Sándor büntetés-végrehajtási tábornok ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya büntetőeljárást indított Dömény Sándor büntetés-végrehajtási (bv.) vezérőrnagy, bv-főtanácsos, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának biztonsági és fogva tartási helyettese ellen. 

Pintér Sándor belügyminiszter visszavonta Dömény Sándor vezetői megbízását, és a bv-tábornokot rendelkezési állományba helyezte.   

A Központi Nyomozó Főügyészség később azt közölte: budapesti regionális osztályuk április 11-én (szerdán) hivatali működésével összefüggő bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Dömény Sándor bv-vezérőrnagyot, aki a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be és a vallomástételt megtagadta. A büntetőeljárás adatai titkos minősítésűek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!