Hírek

2012.04.06. 10:49

Négy áldozata van a kulcsi mészárlásnak

Egy jól menő építési vállalkozó családját érte a brutális támadás, Kulcson egy karddal mészárolta le családját egy 23 éves férfi. Hárman még életveszélyben vannak. A tettest a TEK munkatársai elfogták.

MTI

Frissítés: 17:59 - Megoperálták a dunaújvárosi kórházba szállított nőt

Megoperálták azt a nőt, akit a kulcsi családi tragédia helyszínéről a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállítottak; állapota stabil - mondta az intézmény orvos igazgatója.

Parrag József tájékoztatása szerint a 30-40 éves nőnek több sérülése volt, közülük az egyik életveszélyes lehetett volna, ha nem történt volna időben orvosi beavatkozás. A nő állapota jelenleg stabil, de az altatás utóhatása miatt kommunikálni egyelőre nem lehet vele - közölte az orvos igazgató.

13:24 - Hamarosan megműtik a Budapestre szállított sérültet

Életveszélyes állapotban van és hamarosan megműtik a Fejér megyei Kulcson pénteken történt tragédia egyik sérültjét, akit mentőhelikopterrel szállítottak a budapesti Állami Egészségügyi Központba - tudta meg az MTI a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletesétől.

A támadás másik két sebesültjét ellátó székesfehérvári és dunaújvárosi kórház későbbre ígért tájékoztatást a sérültek állapotáról.

12:26 - A TEK elfogta a gyanúsítottat

A TEK munkatársai a település közelében, egy mocsaras területen fogták el H. Csanád Jutast, akit azonnal őrizetbe vettek. Fotóját és adatait a rendőrség honlapján is közzétették. Garamvölgyi László szóvivő a korábbi híreket cáfolva azt mondta: nem történt túszejtés, az elkövető feltehetően egy családi vita során, brutálisan végzett rokonaival egy szúró és vágó eszközzel.
   
A férfi, amikor kezében a gyilkossághoz használt eszközzel kilépett az utcára, egy másik rokonát is megsebesítette, akit a mentők kórházba szállítottak. A dandártábornok közölte: a fiatalember édesapjával, nagyszüleivel és testvérbátyjával végzett, édesanyját, lánytestvérét és egy közeli rokonát megsebesítette.

12:16 - Nagy erőkkel keresik a brutális tettest

A rendőrség egy 23 éves férfit gyanúsít a kulcsi négyes gyilkossággal. H. Csanád Jutas jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, a túszejtésről szóló információkat cáfolták. Az édesapját, a nagyszüleit és a bátyját ölte meg, jelentette be a helyszínen Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs igazgatója.

12:06 - Ellentmondóak a hírek az elkövető személyéről

Egymásnak ellentmondóak a hírek arról, ki követhette el a Fejér megyei Kulcson történt gyilkosságot, amelynek négy halálos áldozata és három súlyos sérültje van.

A megyei rendőrség helyszínen tartózkodó szóvivője egyelőre nem tudott információkat adni, mert - mint mondta - még tájékozódnak. A Terrorelhárítási Központ munkatársai szintén megérkeztek a helyszínre, oda tart Hajdu János dandártábornok, a szervezet főigazgatója is.
   
Rendőrségi források szerint elképzelhető, hogy az elkövető a héttagú család egyik tagja. Feltehetően az a fiatalember, akit menőautóval szállítottak kórházba súlyos sérülésekkel. Más források szerint elképzelhető az is, hogy a tettes még szökésben van, de az sem zárható ki, hogy még a házban van.
   
Egy idősebb nőt életveszélyes sérülésekkel a budapesti Állami Egészségügyi Központba szállítottak, míg másik két sérültet, köztük egy fiatal nőt, a székesfehérvári, illetve a dunaújvárosi kórházba vittek mentőautóval.

11:46 - Megérkezett a helyszínre a TEK

Megérkezett a Terrorelhárítási Központ (TEK) készültségi szolgálata a Fejér megyei Kulcsra, ahol négy embert megöltek, három életveszélyesen megsérült pénteken kora délelőtt - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A TEK hét kisbusszal érkezett a községbe pénteken fél 12 körül. (MTI

Helyiektől származó információink szerint egy dolgos, szorgalmas, normális életvitelű családban mészárolt le több embert egy húsz év körüli fiatalember, miután "bekattant". (index.hu)

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A gyilkosság helyszíne (fotó: MTI)
[/caption]

11:37 -  Építési vállalkozó családját érte a támadás

Jól menő építési vállalkozó családját érte a támadás a Fejér megyei Kulcson, ahol négy ember meghalt. A távirati iroda munkatársa szerint azt nem tudni, hogy családon belüli erőszak, vagy esetleg külső tettes volt az elkövető.
   
Hideg Edit, az egyik szomszéd a helyszínen tartózkodó újságíróknak azt mondta, a kora délelőtti órákban egy vérző fejű ember saját lábán kijött a portáról és segítséget kért egy másik szomszédjától.
   
Hideg Edit elmondta: veszekedést nem hallott, mert a ház messze van a többitől, a telken beljebb áll. Hozzátette: tudomása szerint öten laktak a házban, a lakók zárkózottak voltak, nem tartották a kapcsolatot a község lakosaival.
   
A távirati iroda tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a Hegyalja utca mind két végén le van zárva, több szintes családi házat nem lehet megközelíteni. A helyszínen két mentőautót látni, 15-20 rendőr van az utcában.
   
A településre érkezett több tévétársaság stábja, valamint fotósok, újságírók. A Fejér megyei Kulcs községben több mint 2500-an élnek.
  
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel közölte: a halottak között egy idősebb nő, egy idősebb és egy középkorú férfi, valamint egy fiatalember volt - mondta.

Korábban írtuk:
10:45 - Négy ember halt meg, három súlyosan megsérült a Fejér megyei Kulcson péntek délelőtt történt tragédiában - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.
   
Kinter Gyula, a helyi polgárőr egyesület elnöke azt mondta: feltehetően családi tragédia történt a kora délelőtti órákban. A polgárőrök úgy tudják, hogy a falu domboldalánál lévő családi házban, a Hegyalja úton egy karddal mészárolták le az embereket.

Közlése szerint a mentők eddig két életveszélyes sérültet vittek el a házból, de az épületben még mentősök dolgoznak, zajlik a rendőrségi helyszínelés. Az utcában több mentőautó, tűzoltóautó és egy mentőhelikopter is várakozik, a házhoz vezető utat a rendőrség lezárta.
   

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére egyelőre nem tudott felvilágosítást adni.

A község vezetőjének, Kiss Csabának beszámolója szerint azt látta, hogy a helyszínről két embert vittek el a mentők, de azt nem tudja, felnőttekről vagy gyerekekről van-e szó.
   
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek ezt megelőzően annyit tudott megerősíteni, hogy több ember meghalt és többen életveszélyesen is megsérültek. R. Szabó Ágnes közölte: a megyei rendőrség a helyszínről ad később tájékoztatást a sajtónak.
   
A helyi polgárőrök úgy tudják, hogy a falu domboldalánál lévő családi házban, a Hegyalja úton egy karddal mészárolták le az embereket. Az utcában több mentőautó, tűzoltóautó és egy mentőhelikopter is várakozik, a házhoz vezető utat a rendőrség lezárta.
   
A Terrorelhárítási Központ (TEK) készültségi szolgálata úton van a településre. Hajdu János, a TEK főigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a terrorelhárítók mindenben együttműködnek a rendőrséggel és folyamatosan gyűjtik az információkat.
   
Az MTI úgy tudja, a TEK azért vonul a helyszínre, mert a támadó néhány embert még fogva tart a családi házban, ahol a gyilkosság történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!