Hírek

2012.04.14. 08:19

Milliárdok tűnhettek el az MVM-nél

Hűtlen kezelés miatt vádemelést javasolnak a Magyar Villamos Művek volt vezérigazgatója ellen.

MTI

Hűtlen kezelés miatt vádemelést javasol a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Kocsis István, a Magyar Villamos Művek volt vezérigazgatója és több, a céggel korábban kapcsolatban álló vállalkozó, így Kapolyi László volt szocialista országgyűlési képviselő ellen is.



Az NNI összesen hét ember ellen javasol vádemelést bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. Köztük van Kocsis István, a Magyar Villamos Művek és Kovács József, a Paksi Atomerőmű korábbi vezérigazgatója. Az NNI szerint több mint 15 milliárd forinttal károsították meg a villamos műveket.   

Kemenes Csaba, az MVM jogi képviselője azt mondta, a cég kártérítési igényt érvényesít mindazokkal szemben, akikről bebizonyosodik, hogy vagyoni hátrányt okoztak a társaságnak. Azt mondta, a büntetőeljárás az MVM belső vizsgálata, majd feljelentése alapján indult, a cég mindenben együttműködött a hatóságokkal. Molnár Marcell, Kapolyi László ügyvédje azt mondta, korainak érzi az iratismertetést, és ügyfele álláspontja az, hogy semmilyen bűncselekményt nem követett el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!