Hírek

2012.04.10. 08:01

Még titok, hova költözik Schmitt Pál

Nem árulják el, hová költözik Schmitt Pál miután elhagyja a Sándor-palotát, a volt államfők a törvény szerint elnöki rezidenciában élhetnek, de egyelőre azt nem trudni, a plágiumbotrány után lemondott köztársasági elnök igénybe veszi-e a lehetőséget. Schmitt Pál vagyonnyilatkozata szerint három nagyméretű budai családi ház tulajdonosa.

Az Origo.hu összeállítása arról számol be, hogy az eddigi tapasztalatok szerint akár egy évig is elhúzódhat a volt elnök lakáscseréje, a jogszabályok pedig nem rendelkeznek arról, hogy mennyi idő alatt kell kiköltözniük az exállamfőknek a rezidenciájukról, és mennyi idő alatt kell megfelelő lakhatást biztosítani nekik, ha kérik.

A múlt héten a Blikk többször is megkérdezte a Köztársasági Elnöki Hivataltól, hogy Schmitt Pál kér-e állami rezidenciát a lemondását követően, ám a lap egyik megkeresésére sem válaszoltak.

Schmitt Pál a vagyonnyilatkozata szerint három nagyméretű budai családi ház tulajdonosa (ezek mellett még egy belvárosi lakás és egy Lupa-szigeti nyaraló is szerepel a bevallásában), a legkisebbnek is 195 négyzetméteres az alapterülete. Schmitt legnagyobb, II. kerületi villája 320 négyzetméteres, jóval nagyobb, mint amit az elődei kaptak: Mádl Ferenc egy 160, Sólyom László egy 265 négyzetméteres budai ingatlant kapott, miután lejárt a mandátuma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!