Hírek

2012.04.26. 19:40

Hoffmann lerövidítené a nyári szünetet

Az oktatási államtitkárság így segítene a szülőknek, akik nehezen oldják meg a gyerekek elhelyezését.

origo.hu/Zalai Hírlap

Nehezen tudják megoldani a szülők a gyerekek elhelyezését nyáron, ezért az oktatási államtitkárság lerövidítené az általános iskolások nyári szünetét - jelentette ki Hoffmann Rózsa államtitkár a héten. A középiskolások vakációjához az érettségi rendszer miatt nem nyúlnának. A szülők szerint a cserébe hosszabbá váló tavaszi vagy téli szünetben még nehezebben tudnák elhelyezni a gyerekeket.

Rövidebb lesz majd a nyári szünet az általános iskolában, mert a szülőknek kevés a szabadsága - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár hétfői rendhagyó osztályfőnöki óráján, írja a Zalai Hírlap. Az államtitkár szerint a változás csak az általános iskolásokat érintheti, a középfokú intézményekben az érettségi és a felvételi rendje miatt nem tervezik a vakáció rövidítését.

Csütörtökön késő délelőtt megkérdeztük az oktatási államtitkárságtól, hány nappal lenne rövidebb a nyári vakáció, mennyivel tartana tovább a téli és a tavaszi szünet, és már jövőre hosszabb lesz-e a tanév az általános iskolásoknak, de kérdéseinkre egyelőre nem válaszoltak.

Tavaly nyáron Pokorni Zoltán, az oktatási bizottság fideszes elnöke már felvetette, hogy le kellene rövidíteni a nyári vakációt. Pokorni Zoltán akkor azt mondta, hogy a jelenlegi tízhetes nyári szünet számos család számára megoldhatatlan feladatot jelent a gyerekekkel való gondoskodás miatt. A Fidesz alelnöke szerint "ez az időszak nagyon hosszú, különösen a hátrányos helyzetű, szegényebb gyerekek esetében, akiknek a szülők nem tudnak programot csinálni".

origo.hu/Zalai Hírlap -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!