Hírek

2012.04.27. 05:16

Bogár és az ördögi hatalom

Jóllehet az Orbán Viktort a „hétfejű globális pénzügyi hatalom” ellen küzdő mesehősként ábrázoló Bogár Lászlót a Fidesz nemcsak megmosolyogja, de afféle (csoda)Bogárként is kezeli, a kormányoldalnak mégsem jön rosszul, hogy akad az országban valaki, aki az Orbán-kabinet által meghirdetett „szabadságharc” jogosságát képes valahogy igazolni, gazdasági okokkal alátámasztani.

Stanga István

Kizárólag azért nem mondom, hogy az immár esztendők óta rögeszmésen az úgynevezett „globális hatalmak” Magyarország ellen vívott, semmilyen kíméletet sem ismerő, elszánt harcáról beszélő Bogár László a „forradalmi kormánypárt” szellemi holdudvarához tartozik, mivel a Fideszben legalább annyira jókat derülnek az elképesztőnél elképesztőbb elméletekkel előálló 51 éves közgazdászon, mint bárhol másutt. Legutóbb például a Széles-féle Echo Televízió legröhejesebb műsorának, a Szaniszló Ferenc szerkesztette Világ-Panorámának a nézőit kápráztatta el friss agymenésével, amelynek lényege, hogy kis hazánk ellen évtizedek óta háború zajlik. A békeidőben is folyó manőverek voltaképp egyfajta népirtással érnek fel – állítja Bogár –, ugyanis lassan-lassan majdnem egymillióval leszünk kevesebben, mint 1980-ban, amikor elértük a történelmi csúcsot. „Ebből is jól látszik, hogy a békének és demokráciának álcázott berendezkedés hadműveletei a jelek szerint sokkal pusztítóbbak a magyarság számára” – fejtegette Bogár, aki úgy véli, a magyarság elleni globális hatalmi támadások spirituális okokra vezethetők vissza, jelesül azon konfliktusra (a közgazdász szavaival élve: „szellemi háborúra”), ami a 907. július 4-e és 7-e között lezajlott pozsonyi csatában testesült meg. És bár a Keleti Frank Királyság olyan katonai erőt mozgósított ellenünk – így Bogár –, mintha ma egy ötmilliós sereg rontana a hazára, nem egyszerűen legyőztük, hanem megsemmisítettük a Nyugat egyesített hadait, ami azért volt lehetséges, mivel „spirituális értelemben felülkerekedtünk”. Bogár végezetül megállapította, hogy mivel a globális hatalmi rendszer célja a magyarság lelki, erkölcsi, szellemi talapzatának a szétroncsolása (és persze, az a felelős Schmitt Pál volt köztársasági elnök „megsemmisítéséért”, illetőleg Orbán Viktor mostani „beszorítottságáért”), ezért „újabb pozsonyi csata előtt állunk”.   

Nos, hadd mondjam meg őszintén, számomra nem az a legfőbb probléma, ha valaki már-már monomániásan ragaszkodik a saját, soha és semmivel alá nem támasztott elképzeléseihez, illetve, hogy elkeseredett küzdelmet folytat a hazánkat (is) fenyegető ördögi hatalmak ellen – elvégre léteznek olyanok is, akik a földi civilizáció elpusztítását célul kitűző zöld emberkék támadásától tartanak –, sőt, még csak az sem különösebben zavar, ha az illető (betegesen) vonzódik egy világméretű összeesküvés-elmélethez, azt viszont kifejezetten aggasztónak vélem, ha az erősen megkérdőjelezhető tanait (rögeszméit?) nem kizárólag ilyen-olyan sajtótermékekben, de egy egyetem katedrájáról is hirdetheti. Márpedig Bogár – mint a Károli Gáspár Református Egyetem docense – éppen ezt teszi. És noha – ahogyan arra   az előzőekben már utaltam – az Orbán Viktort a „hétfejű globális pénzügyi hatalom” ellen küzdő népmesei hősként ábrázoló közgazdászt a fideszes politikusok zöme nemcsak megmosolyogja, de afféle (csoda)Bogárként is kezeli, a fél világnak hadat üzenő kormányoldalnak mégsem jön rosszul, hogy akad ebben a jobb sorsra érdemes országban egy értelmiségi, aki a forradalmi Orbán-kabinet által vagy két éve meghirdetett „szabadságharc” jogosságát képes valamivel igazolni, gazdasági, némelykor meg ideológiai okokkal alátámasztani. A kérdés már csupán az, vajon hány ember is él a honban, aki a Bogár-féle nagyívű eszmefuttatásokat képes röhögés nélkül végighallgatni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!