Hírek

2012.03.13. 18:18

Tarlós: Küszöbön a BKV-megállapodás

A kormánnyal már majdnem megállapodtak, szerdán a bankokkal egyeztetnek az adósságról.

origo.hu

A BKV finanszírozásáról szóló koncepció két elemében meg tudott egyezni a kormánnyal a főváros - közölte Tarlós István főpolgármester. Azt, hogy melyik ez a két elem, nem árulta el. A főpolgármester a közlekedési vállalat adósságkezeléséről szerdán egyeztet a bankokkal - olvasható az origo.hu-n.

Tarlós István budapesti főpolgármester kedden egyeztetett a kormány tárgyalódelegációjával. A Miniszterelnökséget vezető államtitkárral, Varga Mihállyal és Naszvadi György államháztartásért felelős államtitkárral folytatott egyeztetés után a főpolgármester úgy nyilatkozott: a BKV hosszú távú finanszírozásáról szóló koncepciót a kormány képviselői tárgyalásra alkalmasnak minősítették, két elemet is elfogadásra alkalmasnak találtak.

Hozzátette: ezeket egyelőre nem nevezi meg, "várjuk meg, amíg pecsét kerül a papírra". Tarlós István szerint ezek mellett még két elem elfogadása szükséges ahhoz, hogy az állam néhány év alatt ki tudjon vonulni a tömegközlekedési társaság finanszírozásából.

A főváros hosszú távú finanszírozási koncepciója, amelynek kidolgozásában a Századvég Gazdaságkutató és a Budapesti Közlekedési Központ is részt vett, február 21-én készült el. Ebben az elméleti alternatívák mindegyikét felsorolták, és jelezték az érveket és ellenérveket. Az [origo] úgy értesült, hogy a főváros korábbi javaslataiból, régebbi szakértői anyagokból és a sajtóban megjelent ötletekből gereblyézték össze a Századvég munkatársai a koncepciót.

origo.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!