Hírek

2012.02.09. 10:26

Feleslegesen foglalták le Brad Pitték fegyvereit

A Nemzeti Nyomozó Iroda megszüntette a nyomozást a Brad Pitt Budapesten forgatott zombifilmjéhez az országba behozott fegyverek ügyében - számolt be a HVG.hu.

A Terrorelhárítási Központ és az NNI munkatársai október 10-én egy vecsési vámszabad területen foglaltak le hatástalanított fegyvereket, amelyek egy magánrepülőgép szállítmányaként érkeztek az országba. A ládák felbontása után összesen 85 darab különféle lőfegyver, kézigránát és lőszertár került elő, köztük katonai sorozatlövők, gépfegyverek, géppuskák, kézi lőfegyverek és távcsöves puskák is.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Terrorelhárítási Központ (TEK) feljelentése alapján 2011. október 10-én nyomozást rendelt el lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Mint a hírportál beszámolt róla, a lefoglalt fegyverek lőfegyvernek minősülnek a magyar jogszabályok szerint, azonban azok vámszabadterületre érkeztek, ahol lefogalás megtörtént azelőtt, hogy birtoklásukra jogosultsággal nem rendelkező szervezet vagy személy átvette volna azokat - a rendőrség ezzel magyarázza azt, hogy az ügyben így büntetőjogi felelősség nem állapítható meg. Az NNI ezért a nyomozást megszüntette, valamint megtette a szükséges intézkedéseket a lőfegyverek tulajdonosnak történő kiadására, Magyarország területéről történő elszállítására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!