Hírek

2012.02.06. 09:58

Elindult az éhségmenet Miskolcról Budapestre

A Munkát, kenyeret! elnevezésű tiltakozó menet a tervek szerint február 13-ára ér az Országgyűlés nyitó ülésére.

MTI

Elindult Miskolcról Budapestre hétfő délelőtt a polgármesterek és civilek által kezdeményezett Munkát, kenyeret! elnevezésű tiltakozó menet; mintegy félszázan vágtak neki a csaknem kétszáz kilométeres távnak gyalog a mínusz 12 fokos hidegben.

A menetben haladt Ujhelyi István (MSZP), az Országgyűlés alelnöke, Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista elnöke, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsógagy és Ricse szocialista polgármestere, civilek, munkanélküliek, szimpatizánsok.

A szervezők az indulás előtt elmondták, hogy akciójukkal három dolgot szeretnének elérni: "munkát, kenyeret és a megélhetéshez elég bért". Úgy fogalmaztak: mostanra a reményükkel együtt a türelmük is elfogyott, ezért így akarják felhívni a parlamenti döntéshozók figyelmét a hétköznapok gondjaira. A tervek szerint a menet február 13-án, az Országgyűlés nyitó ülésére ér Budapestre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!