Hírek

2011.10.19. 10:18

Orbán: fontos döntések születhetnek a hétvégi EU-csúcson

A miniszterelnök szerint "mozgásba jöhet az EU hajója", és már a közösség vezetőinek hétvégi csúcstalálkozóján fontos döntések születhetnek.

MTI

Orbán Viktor a Mabisz szerdai budapesti konferenciáján azt mondta: látszatmegoldásokkal az Európai Unió nem kerülhet ki a jelenlegi gazdasági helyzetből, a gazdaságpolitika radikális megújítására van szükség.

Megítélése szerint jó remény van arra, hogy nem lesz több időhúzás, késlekedés.

Orbán: van jövője a biztosítási szektornak Magyarországon

Van jövője a biztosítási szektornak Magyarországon - jelentette ki a miniszterelnök a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szerdai budapesti konferenciáján.

Orbán Viktor azt mondta, bár a magyar gazdaság, a biztosítási szektor nehéz helyzetben van, ennek ellenére leszögezhető, ha a magyar gazdaság talpon marad, megerősödik, akkor ebben nagy szerepet fognak játszani a pénzintézetek, a biztosítók, és a talponmaradás után bekövetkező - a kormány reményei szerint - jelentős gazdasági növekedésben is fontos szerep jut majd a biztosítóknak.
   
Szerinte az a gondolat, hogy Magyarországon bank-, hitel- vagy biztosításellenesség lenne, "úgy szamárság, ahogy van".

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!