Hírek

2011.09.13. 16:20

Vasútállomásokon várják a véleményeket

A munkavállalói vélemények összegyűjtésére országos akciót hirdetett a Vasutasok Szakszervezete (VSZ).

MTI

Papp Zoltán, az érdekképviselet elnöke budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: 25 nagyobb vasúti állomáson "A munkavállaló asztala" felirattal információs pultot helyeznek ki, ahol a vasutas munkavállalók tájékozódhatnak, és véleményt mondhatnak az új Munka törvénykönyvének tervezetéről szeptember 26-30. között. A pultoknál a szakszervezet aktivistái 6 és 8 óra, illetve 16 és 19 óra között állnak a dolgozók rendelkezésére.



A munkavállalói véleményeket összegzik, reményeik szerint ezek megerősítik a szakszervezetet abban, hogy vissza kell vonatni a Munka törvénykönyve tervezetét.
   
Papp Zoltán szerint a Vasutasok Szakszervezete alkalmas arra, hogy érdeket egyeztessen, s tárgyalásos megoldásokra törekedjen, ezért várják, hogy a kormány tárgyalóasztalhoz üljön velük is. Papp emlékeztetett arra, hogy június 3-án levélben kezdeményezték tárgyalási szándékukat a miniszterelnöknél az érdemi egyeztetésre a korengedményes és korkedvezményes nyugdíjazásról. Sztrájkbejelentés nyomására a kormány június 15-ei levelében jelezte tárgyalási szándékát, amely a mai napig nem valósult meg. Papp Zoltán szerint a korengedményes és korkedvezményes nyugdíjazás 8000 munkavállalót érint a vasúttársaságoknál, ezért is tartják szükségesnek az egyeztetést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!