Hírek

2011.09.30. 17:43

Szakszervezeti demonstráció: nem pártrendezvény a megmozdulás

A D-Daynek nevezett szakszervezeti demonstráción a politikusok magánemberként vettek részt, a megmozduláson pártjelvények nem voltak láthatók - közölte a D-Day Operatív Törzs a Jobbik kifogásaira reagálva pénteken az MTI-vel.

MTI

Közleményük szerint rendezvényük nyitott volt mindenki számára, aki a demonstráció célkitűzéseivel egyetértett, de politikusok nem szólhattak hozzá a színpadon a demonstrációhoz.
   
A Jobbik parlamenti képviselője, Bertha Szilvia korábban sajtótájékoztatóján arról beszélt: pártja szerint csak politikailag független demonstrációkkal lehet megfelelő nyomást gyakorolni a kormányra.
   
A szakszervezetek csütörtökön kezdtek demonstrációba. Petíciójukban egyebek mellett a méltányos és igazságos adórendszer visszaállítását és az új munka törvénykönyvének elfogadását megelőző egyeztetést követelnek.
   

A csütörtöki demonstráción több ellenzéki politikus is magánemberként vett részt. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke akkor az MTI-nek elmondta, hogy az ellenzéki párt szervezett formában nem vesz részt a demonstrációkon, de jelenlétükkel szolidaritást kívánnak vállalni a tüntetőkkel.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!