Hírek

2011.09.28. 10:32

„Nem számol” a kormány új adóemeléssel - videó

Címkék#Live Videó

A kormány szerdán véglegesíti a költségvetési törvényjavaslatot – mondta a Fidesz frakcióülése után Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő.

BAMA

A cél a szóvivő szerint a jövő évben az elrugaszkodás az eurózóna válságától, emiatt az államadósságot tovább csökkentenék, és a költségvetési hiányt is a 3 százalékos határ alatt tartanák.

A félszuperbruttó kivezetése 202 ezer forint alatti fizetésnél már jövőre megtörténik, a  többieknél két év alatt, az így megmaradó forrásból kompenzálják a kevesebbet keresőket. Arról, hogy a cégeket hogyan kompenzálják, pontos megállapodás még nem született, ezt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter feladata lesz kidolgozni. Újabb adóemelésekkel nem számol a frakció.

Szerdán tárgyal a kormány az önkormányzati intézmények központi irányításának részleteiről is – értesült a Világgazdaság. A 739 intézmény közül az önkormányzatiak már ősszel, a megyei intézmények januártól kerülnek állami kézbe, a településiekről később döntenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!