Hírek

2011.09.27. 20:47

Megkezdődött Michael Jackson orvosának pere

Több mint két évvel azután, hogy megállt a "pop királyának" szíve, Los Angelesben kedden megkezdődött a haláláért felelősnek tartott orvos, Conrad Murray pere.

MTI

Ha bűnösnek találják, a nem szándékos emberöléssel és orvosi mulasztással vádolt Murray doktort négy évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A pert, amely a várakozások szerint egy-másfél hónapig tart majd, élőben közvetíti több amerikai tévéállomás.
   
A tárgyaláson megjelentek az 50 évesen meghalt dalszerző és előadóművész szülei, két nővére, Janet és La Toya, valamint több családtagja. A bíróság épülete előtt több tucatnyian tüntettek virággal és Igazságot Michaelnek! feliratú transzparensekkel, de hallatták szavukat az orvos hívei is.
   
A per első napját a vád és a védelem esküdtszék előtt elmondott nyitóbeszédének szentelték. A tárgyalás igen részletes betekintést enged a nagyközönségnek Michael Jackson életének utolsó szakaszába, amelynek során a világsztár a "nagy visszatérésre" készült, miután karrierjét 2005-ben annak ellenére keresztbe törte egy gyerekmolesztálási per, hogy abban kimondták a felmentését. Jackson egy 50 fellépésből álló sorozatra készült Londonban This Is It címmel.
  
 Michael Jacksont 2009. június 25-én minősítették halottnak a Propofol nevű kórházi altató és több nyugtatószer túladagolása miatt. A vád szerint "Jacko" halálát Murray doktor okozta, aki úgy altatta őt rendszeresen az erős gyógyszerrel, hogy nem felügyelte kellőképpen annak hatását.
   
A Murrayt védő ügyvédcsapat vezetője, Ed Chernoff, aki hétfőn zárt ajtók mögött ismertette a védelem álláspontját, azt állította, hogy Jackson, aki függővé vált az altatószerektől és a fájdalomcsillapítóktól, a halála előtti napokban a kétségbeesés jeleit mutatta, és hogy maga adagolta túl magának a Propofolt, valószínűleg szájon át bevéve a gyógyszert.


   
"Úgy gondoljuk, hogy Michael Jackson néhány olyan dolgot követett el, amelyek véget vetettek az életének" - jelentette ki Chertoff.
   
A perben a Jacksont kórházba szállító mentősök, orvos-szakértők, valamint az énekes és az orvos munkatársai és ismerősei mellett a tanúk padjára szólíthatják Jacko 13 éves lányát, Parist is, aki ott volt a helyszínen, amikor az apja meghalt. A vád első tanúja Kenny Ortega koreográfus és filmrendező lesz, akinek oroszlánrésze lett volna a This Is It színpadra állításában.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!