Hírek

2011.09.04. 07:48

Lovasberényben foltozzák ki a 100 milliárdos lyukat

A költségvetésben már nincs sok mozgástér, a kormány a Fejér megyei Lovasberényben tárgyal a jövő évi büdzséről kihelyezett ülésén.

MTI

A jövő évi költségvetésről, valamint a gazdasági növekedés alakulásával összefüggő idei 100 milliárd forintos költségvetési "lyuk" befoltozásához szükséges intézkedésekről is tárgyal a hétfőn kezdődő, kétnapos, kihelyezett ülésén a kormány.
A kabinet lovasberényi ülésén áttekinti, hogy áll a már meghirdetett programok, köztük a Széll Kálmán Terv megvalósítása.


   
Az elmúlt napok kormányfői nyilatkozatai azt erősítették meg, hogy folytatódik az a gazdaságpolitika, amely az államadósság csökkentését hivatott szolgálni. Orbán Viktor szerdán egy rádiónyilatkozatban azt mondta, újabb, néhány százalékos államadósság-csökkentés bejelentésére készül, az intézkedés forrása ismét a nyugdíjrendszer átszervezéséből felszabaduló pénz lesz. Egy kereskedelmi televízióban adott másnapi nyilatkozatából az derült ki, 3-4 százalékos csökkentést tart elérhetőnek.
   
Orbán Viktor arról is nyilatkozott a héten, hogy kormánya az ország megújításának, átszervezésének felgyorsításával válaszol az európai gazdasági válságra. Arra fog javaslatot tenni a kabinetnek, a Fidesznek és a KDNP-nek, hogy gyorsítsák fel azokat a terveket, amelyek Magyarország megújítását célozzák, így az oktatás, az egészségügy, az önkormányzati rendszer és a gazdasági támogatási rendszer átszervezését.

A költségvetési "lyuk" betömése érdekében emelhetik a szerencsejáték, az alkohol és a cigaretta jövedéki adóját. Költségvetési elemek zárolására már nem lát módot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!