Hírek

2011.09.22. 07:25

Födémszakadás a Kén utcában

A IX. kerületi Kén utcában leszakadt födém miatt megsérült kilenc ember közül valamennyiük sérülése könnyűnek minősül - közölte az MTI-vel az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese csütörtök kora reggel.

MTI

Valics Dezső elmondta: a négy gyereket és a csecsemőt a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, a felnőttek közül egy nem szorult kórházi kezelésre.  

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője azt közölte, hogy az épületből több mint száz embert mentettek ki. Barta Ágnes, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy ideiglenes befogadó állomásként a Timót utcában, egy középiskolát jelöltek ki, ahol a kimentettek közül 70 embert helyeznek el. Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője közleményben tudatta, hogy a többiek rokonokhoz, ismerősökhöz mentek. 

Csütörtök kora hajnalban eddig tisztázatlan körülmények között szakadt le egy födém egy első emeleti lakásban. A baleset okát a tűzoltóság és a rendőrség is vizsgálja. 

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az MTI-nek korábban elmondta: egyelőre nem tudják mi okozta a födém leszakadását. A helyszínen gázszagot éreztek, de valószínűleg a födém leszakadása miatt sérült gázcső okozta ezt. 

Az épületet áramtalanították és a gázt is elzárták, a leszakadt födém mindkét hálózatot sértette. A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság Veszélyhelyzeti Felderítő Szolgálata végzett a helyszínen méréseket. A mérések eredményei nem mutattak egészségre ártalmas értékeket. A helyszínen statikus is vizsgálatokat végez. 

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója az épületbe bejutva azt látta, hogy a lakás egyik helyiségében, feltehetően a konyhában szakadt le a födém.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!