Hírek

2011.09.12. 07:48

F16-osok kísértek a földre két utasszállítót

Vadászgépek kísértek a földre két utasszállító repülőt az USA-ban, egyik repülőgépen sem találtak semmit a hatóságok, bár több embert is őrizetbe vettek.

MTI

F16-os vadászgépek kíséretében szállt le két utasszállító helyi idő szerint vasárnap délután az Egyesült Államokban, a 2001. szeptember 11-i terrortámadások tizedik évfordulóján. Az egyik gép egy Airbus A318-as San Diegóból repült Denver érintésével Detroitba 116 utassal a fedélzetén.

A légikísérők azt találták gyanúsnak, hogy két, illetve három utas szokatlanul sokáig tartózkodik a mosdóban. A repülőgép F16-os vadászgépek kíséretében érkezett a detroiti repülőtérre. A gép a termináltól messzebb, egy félreeső helyre gurult, a rendőrség három utast őrizetbe vett. A repülőgépet és az összes csomagot átvizsgálták, semmit sem találtak.

Szintén F16-os vadászgépek kíséretében landolt az American Airlines 034-es számú, Los Angeles-New York járata is vasárnap a keleti parti metropolis John F. Kenned repülőterén. Hírek szerint három utas itt is gyanúsan hosszú ideig tartózkodott a Boeing 767-es repülőgép mosdójában. A légitársaság közlése szerint vaklárma volt, de hivatalos tájékoztatást egyelőre nem adtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!