Hírek

2011.09.12. 10:41

Elhunyt az egyetlen túlélő sportoló

Belehalt sérüléseibe hétfőn Alekszandr Galimov, az oroszországi Jaroszlavlban múlt héten repülőgép-szerencsétlenségben odaveszett Lokomotív jégkorong-csapat egyetlen túlélő tagja. Az áldozatok száma 44-re emelkedett.

MTI

Testfelületének 90 százalékán égési sérüléseket szenvedett Galimov életéért a moszkvai Visnyevszkij Intézetben küzdöttek. Állapotát vasárnap este még igen súlyosnak, de stabilnak minősítették az orvosok, akik csak annyit ígértek, hogy mindent elkövetnek Galimov megmentéséért.
   
A moszkvai Szklifaszovszkij traumatológiai intézetben kezelik a szerencsétlenség másik túlélőjét, Alekszandr Szizov fedélzeti mérnököt, súlyos, de stabil állapotban. Őt hétfőn az intenzív osztályról már kórterembe helyezték át.


   
Közben újabb feltételezések láttak napvilágot a katasztrófa lehetséges okairól. Egy volt vadászpilóta szerint siettették a pilótákat, mert a jaroszlavli Tunosna repülőtérre egy politikai fórumra sorozatban érkeztek a magas rangú vendégek, s ez okozhatta a gép múlt szerdai lezuhanását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!