Hírek

2011.09.29. 23:46

Börtön a 2006-ban túlkapó rendőrnek

Megszületett a 2006-os rendőri túlkapások első jogerős ítélete; másodfokon 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte Vágó Lászlót a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön, amiért 2006. október 23-án, mint helyszíni rendőrparancsnok az Astoriánál egy tömegoszlatásnál eltörte az egyik járókelő ujját - adta hírül a Hír Tv.

MTI

A Hír Tv honlapján olvasható cikkben az áll: az ítélőtábla mellőzte a próbaidő lehetőségét. Az ítélet indoklásában elhangzott, hogy Vágó László rendőrként megvalósította a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettét. Emellett védekezésre képtelen személy elleni bűncselekményt követett el. Az ítélettel megszületett a 2006. őszi rendőri túlkapások kapcsán az első jogerős ítélet.
   
A Hír Tv szerint a férfit a tömegoszlatás után alezredessé léptették elő, majd később leszerelt, nyugdíjba vonult.
   

2007 szeptemberében az elsőfokon eljáró Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa Vágó Lászlót - három év próbaidőre felfüggesztve - 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte és lefokozta, amely ellen az ügyész a vádlott terhére, büntetésének súlyosításáért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!