Hírek

2011.07.13. 08:30

Vesztegetés: helyettes államtitkár a gyanúsított

Hivatali vesztegetéssel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség Eiselt Györgyöt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát.

Index/MTI

Eiselt a Nemzeti Közlekedési Hatóság főigazgatója volt, 2009-ben luxusautót bérelt az Eclipse, ami ezután megnyerte azt a hírhedtté vált, 5 milliárdos állami tendert, aminek a vége pénzmosási és adócsalási ügy lett. Az Eclipse projektmenedzsere Pintér Sándor belügyminiszter lánya volt, akit nem hallgattak meg az ügyben - írja az index.

Büntetőeljárás indult az Eclipse vezetője ellen is, aki a gyanú szerint az autót bérelte a közlekedési hatóság főigazgatójának. A Belügyminisztériumban megerősítették, hogy a helyettes államtitkárt valóban gyanúsítottként hallgatták ki.

Az Eclipse Zrt. vezetőit tavaly márciusban kommandósok fogták el. Pénzmosás és adócsalás gyanúja miatt indított ellenük büntetőeljárást a Vám és Pénzügyőrség. A gyanú szerint az ötmilliárdos állami megrendelésből származó nyereséget fantomcégek hálózatán keresztül próbálták meg eltüntetni.

A tavalyi kommandósakcióval egyidőben, 2010. márciusában, házkutatást tartottak a Pintér Sándor-féle Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. (CBSZ) zuglói székházában is, az Eclipse ugyanis ettől a cégtől bérelt irodát. Az index állításai szerint az ügy ezen kívül azon a szálon is Pintér Sándorhoz kapcsolódik, hogy az eset idején a mostani belügyminiszter lánya, Pintér Hajnalka projektvezetői beosztásban az Eclipse Zrt. alkalmazottja volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!