Hírek

2011.07.27. 10:31

Ultramodern hálózat épült a Balatonnál

promóció A Vodafone készen várta a nyaralók rohamát a Balatonon. Hálózatfejlesztésüknek köszönhetően magasabb szolgáltatást nyújtanak.

BAMA

A nyári hónapokban hazánk egyik legtöbb belföldi és külföldi turistát vonzó célpontja a Forma-1 Magyar Nagydíj, a Sziget Fesztivál és persze Közép-Európa legnagyobb tava, a Balaton. Az okostelefonok elterjedése óta egyre fontosabb igény ezekhez kapcsolódóan, hogy a látogatók a villámgyors mobilnet-hálózat segítségével megbízhatóan ellenőrizhessék e-mailjeiket, böngészhessenek, vagy használhassák az ezerféle, netkapcsolatot igénylő alkalmazás valamelyikét. Többek között ezért is fejleszti a Vodafone nagy erőkkel hálózatát.

A többszázezer fiatal által látogatott Szigeten felépíti a hazai fesztiválok történetének egyik legnagyobb, 30 méter magas tornyát, amelynek révén a Vodafone régi és új előfizetői számára egyaránt elérhető lesz a villámgyors, 21 Mbps elméleti letöltési sebességű mobilinternet.

A megbízható, kiváló minőségű és villámgyors mobilhálózat a Balatonon nemcsak a turisták és a nyaralók, hanem a helyi lakosok számára is különösen fontos. Ezért választotta a Vodafone hálózatfejlesztésének egyik első helyszínéül a balatoni régiót. A fejlesztések eredményeképpen az ország egyre nagyobb részén kerül elérhető közelségbe a 2012 közepére tervezett „digitális kánaán”, amelyben a lakosság 99%-a hozzáférhet a minden igényt kielégítő gyors mobilinternethez.

A balatoni szezonra készülve a mobilszolgáltató máris lecserélte hálózatát, így immár a Huawei új, nagyobb teljesítményű, és nagyobb lefedettséget nyújtó berendezései garantálják a minden eddiginél magasabb minőségű szolgáltatást. Mindezt természetesen a nyaralók is érzékelhetik: a hanghívások minősége tovább javult és a régió teljes területén elérhetővé vált a 2,5G-nek is hívott EDGE adatátviteli szolgáltatás.

A szélessávú mobilinternet elméleti maximális letöltési sebessége első lépésben 14,4 Mbit/s-re nőtt 5,7 Mbit/s-os feltöltési sebesség mellett. A Vodafone ezenfelül –  Magyarországon elsőként – 42 Mbit/s-os elméleti letöltési sebességű mobilinternetet nyújt Balatonfüreden ügyfeleinek, amely közel hatszor gyorsabb, mint az országban jelenleg elterjedt szélessávú mobilinternet. A minőség és a sebesség mellett pedig természetesen a lefedettség is nőtt a balatoni térségben.

Ahogy a hálózatfejlesztés többi részében, úgy itt is kiemelt figyelmet kaptak a környezeti szempontok: a balatoni régió megújult bázisállomásainak energiafogyasztása a korábbihoz képest közel a felére csökkent.

A Vodafone készen várta a nyaralók rohamát a Balatonon. Hálózatfejlesztésüknek köszönhetően magasabb szolgáltatást nyújtanak. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!