Hírek

2011.07.28. 16:27

Szépen tölti a szállodákat a száguldó cirkusz

A tavalyi szint körül alakul a foglalások száma a fővárosi szállodákban a Forma-1 Magyar Nagydíj ideje alatt. A pilóták többsége szintén megérkezett Magyarországra.

MTI

Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára elmondta, hogy elsősorban az internetes foglalások miatt az utolsó napokban erősödött a kereslet a hétvégi nagydíj előtt. A szállodák azzal számolnak, hogy a bevétel valamelyest csökkenhet tavalyhoz képest.
   

Tavaly a Forma-1 Magyar Nagydíj idején a budapesti szállodákban 11,8 százalékponttal nőtt a foglaltság a 2009-es versenyhez képest, az átlagár ugyan 6 százalékkal csökkent, az egy kiadható szállodai szobára jutó árbevétel (REVPAR) 8,5 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A 26. Forma-1-es Magyar Nagydíj programja pénteken, a szabadedzésekkel kezdődik, a futamot vasárnap 14 órától rendezik. Csütörtökön a legtöbb Forma-1-es pilóta megérkezett a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre, ahonnan mindegyikük azonnal a mogyoródi Hungaroringre utazott.



 A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása szerint a versenyzők közül néhányan már szerda délután megjöttek, csütörtök reggel pedig Nico Rosberg, a Mercedes GP német pilótája érkezett meg, majd helikopterrel azonnal Mogyoródra repült.
 
A világbajnoki pontversenyben második Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája kora délután érkezett, s csak a repülőtér alkalmazottjaival vállalt néhány fényképet. A hétszeres vb-győztes, 42 éves Michael Schumacher, a Mercedes GP német sztárja saját, néhány hónappal ezelőtt vásárolt ezüstszínű repülőgépével utazott Budapestre. Bernie Ecclestone, a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló brit üzletember várhatóan csak pénteken délben érkezik meg Magyarországra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!