Hírek

2011.07.25. 16:07

Ősztől duzzadhat a sportkassza

Szeptemberben érkezhetnek meg az első adóforintok a sportegyesületekhez a vállalkozások társasági adójából.

MTI

Szeptember közepén juthatnak el az öt látványsportágban működő sportegyesületekhez az első olyan forintok, amelyeket a vállalkozások a július elsején elfogadott törvény értelmében a társasági adójukból levonhatnak - jelentette be Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

A fideszes képviselő elmondta, óriási az érdeklődés a társasági adóból levonható sporttámogatások iránt, s véleménye szerint a támogatási kérelmek száma az év végéig elérheti a két-háromezret. Hangsúlyozta: az ezzel járó adminisztráció minimális, hiszen a kérelmek benyújtásához hárommillió forintos támogatás alatt mindössze egy kétoldalas, azon felül tízoldalas adatlapot kell kitölteni. A kérelmeket az öt látványsportág (jégkorong, labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda) szakszövetsége bírálja majd el.

Az új sporttörvényt szeptemberben nyújtják be az Országgyűlésnek, amely várhatóan októberben fogadja majd el a jogszabályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!