Hírek

2011.07.07. 08:09

Nincs pénzünk az energiatakarékosságra sem

A lakosság számára az energiatakarékosság anyagi kérdés, de sokan nem rendelkeznek megfelelő információval a lehetőségekről.

MTI

A legnagyobb belföldi propán-butángáz forgalmazó cég kutatásában megkérdezettek 30 százaléka nem is foglalkozott az energiatakarékosság gondolatával. Akik igen, azok közül 41,8 százalék nem tett érte semmit és csak 28,7 százaléka végzett már valamilyen energiatakarékossági korszerűsítést.

Az energetikai korszerűsítés formái közül a nyílászárók cseréje szerepel az élen, pedig ez a forgalmazó szerint önmagában gyakran kevesebb energia-megtakarítást jelent, mint azt az emberek gondolnák. A külső falak szigetelése 42,7 százalékkal szerepel, a fűtési rendszer korszerűsítése 25,9 százalékkal a harmadik. Az alternatív energiahordozókat pedig a megkérdezettek mindössze 1,7 százaléka használta fel.
   


Túl sokba kerülne bármilyen átalakítás a megkérdezettek 70 százaléka szerint, s - hívja fel a figyelmet az ellentmondásra a kutatás - pont azok nem áldoznak az energiatakarékosságra, akiknek leginkább szükségük lenne a spórolásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!