Hírek

2011.07.01. 19:56

Jobbik: a kormány halálra ítélte a családokat

A kormány valódi megoldást nem kínált a devizahiteleseknek, csupán a problémát volt képes elodázni a következő kormányzati ciklusra - jelentette ki Z. Kárpát Dániel.

MTI

A Jobbik szerint a kormány a kilakoltatási moratórium feloldásával "kimondta a halálos ítéletet" a devizahiteles családok felett. Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, a kormány valódi megoldást nem kínált a devizahiteleseknek, csupán a problémát volt képes elodázni a következő kormányzati ciklusra.

Hozzátette: a megsegítésükre fordított néhány milliárd forint "eltörpül" a multinacionális nagyvállalatok, vagy az ingatlanokra számító szabályozott ingatlanbefektetési társaságoknak biztosított adókedvezmények mellett

A Jobbik közleményében felszólította a kormányt, akadályozza meg, hogy a magyar családok elveszítsék otthonaikat, egzisztenciájukat.    Péntektől hatályát vesztette az a rendelkezés, amely eddig kizárta a jelzálogalapú devizahitelezést, valamint részlegesen megszűnt az árverezési és kilakoltatási moratórium.
<hirdetes<
Az erről szóló - június 20-án elfogadott - törvény értelmében - bár eredetileg teljesen kikerültek volna a moratórium hatálya alól - október 1-ig a nagy értékű ingatlanok legfeljebb 2 százalékát lehet értékesíteni. A törvény értelmében ilyen ingatlannak számít, amelynél a hitelösszeg a hitel folyósításakor meghaladta a 20 millió forintot, a lakóingatlan lakáshitel-szerződésben meghatározott forgalmi értéke pedig a 30 millió forintot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!