Hírek

2011.07.29. 14:09

Hibás a címzés Schmitt Pál részvétnyilvánításán

Rosszul írta Schmitt Pál a norvég királynak küldött részvétnyilvánító levelében V. Harald király nevét.

HVG/Origo

A köztársasági elnök részvétnyilvánító levelet küldött a norvég királynak a robbantás és mészárlás után, ám a címzett nevét elírta: V. Harald helyett V. Harold áll a hivatalos levélben - számolt be a levél fotójával együtt a HVG.hu.


Az államfő hivatala többször tűnt ki helyesírási és nyelvhelyességi hibáival, és személy szerint Schmitt Pált is sok kritika érte amiatt, hogy két súlyos helyesírási hibát is vétett, amikor első államfői látogatásán Hegyeshalomban beírt egy étterem vendégkönyvébe.

A Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint Schmitt Pál köztársasági elnök helyesen, V. Harald norvég királynak címezte részvétnyilvánító levelét, ám a dokumentum magyar nyelvű fordítása - egy gépelési hiba miatt - tévesen került fel az államfő hivatalának honlapjára - közölte pénteken a Köztársasági Elnöki Hivatala. A KEH tájékoztatása szerint a hibásan felkerült dokumentumban kijavították az elírást.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!