Hírek

2011.07.31. 08:22

Adótartozások: 3 milliárdot nem fizetett be a csúcstartó

Egy budapesti cégnek 2,99 milliárdos adótartozása van, a magánszemélyek adós feketelistáját 267 millió forinttal egy seregélyesi férfi vezeti.

MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2011 második negyedévében 155 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt. A dobogó legfelső fokán - a bírságokat is beleszámítva - 2,99 milliárd forinttal egy cég áll, míg a magánszemélyek közül 267 millió forinttal lehetett "elvinni a pálmát". A jogkövetkezményekkel együtt hat cégnek van 1 milliárd - ezen belül négynek 2 milliárd - forint feletti adótartozása.

A NAV negyedévente közzé teszi azon adóalanyok listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forint feletti adóhiányt állapított meg, feltéve, hogy az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek nem tettek határidőben eleget. 

A NAV a honlapján ismertetett adatok szerint 2011 második negyedévében összesen 29,3 milliárd forint adóhiányt állapított meg, az adóhiány után megállapított jogkövetkezmények (adóbírság, késedelmi pótlék) összege pedig 24,3 milliárd forint volt. A nagy adósok most közzétett listáján 110 vállalkozás és 45 magánszemély neve szerepel, akad, akié kétszer is, sok cég felszámolás alatt áll vagy adószámát törölték, felfüggesztették.
   
A lista élén a budapesti székhelyű Sekina-Tech Kft. található - adószámát márciusban törölte az adóhatóság -, a bírságokat is beleértve 2,99 milliárd forint tartozással. A Sekina-Tech egy másik, a jogkövetkezményekkel együtt 317 millió forintos tartozással is szerepel a listán.
A magánszemélyek közül a seregélyesi Szakál Szilárd tartozik a legnagyobb összeggel, a bírságokkal együtt 267 millió forinttal, s rajta van azon a listán is, amelyen a 180 napon keresztül folyamatosan, több mint 10 millió forinttal tartozókat tartja nyilván a NAV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!