Hírek

2011.05.10. 18:06

Sukoró-rulett: Gyurcsány az ügyészségi indítványt kéri

A volt miniszterelnök fel kíván szólalni a mandátumvizsgáló bizottság ülésén. Mentelmi jogát gyanúsítotti meghallgatása miatt akarják felfüggeszteni.

MTI

Gyurcsány Ferenc arra kéri a parlament mentelmi bizottságának elnökét, hogy küldje el neki a mentelmi joga felfüggesztésére tett ügyészi indítványt és az alátámasztására szolgáló dokumentumok másolását. A volt miniszterelnök a kereszténydemokrata Rubovszky Györgyhöz címzett - a Facebookon is közzétett - levelében azt írja: Kövér László házelnök tájékoztatta, hogy a mentelmi joga felfüggesztésére vonatkozó indítványt kiadta a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságnak.



A szocialista politikus válaszul jelezte, hogy fel kíván szólalni a testület ülésén, és arra kérte Kövér Lászlót, tegye meg a szükséges lépéseket, hogy a bizottság ülése nyilvános lehessen.
Gyurcsány Ferenc keddi levelében arra kéri a mentelmi bizottság elnökét, hogy küldje el neki az ügyészségi indítványt és az alátámasztására szolgáló dokumentumok másolatát, ha pedig úgy ítéli meg, hogy ez nem áll módjában, nevezze meg a dokumentumok átadásának akadályát.

A volt miniszterelnököt hivatali visszaélés miatt akarja gyanúsítottként meghallgatni az ügyészség a sukorói kaszinóberuházás ügyében, a legfőbb ügyész ezért kérte mentelmi jogának felfüggesztését. A bizottság jövő kedden dönt arról, hogy mikor hallgatja meg Gyurcsány Ferencet, aki már korábban jelezte: mentelmi jogának felfüggesztését kéri a parlamenttől, és az ügy minden, számára elérhető dokumentumát nyilvánosságra hozza.
Rubovszky György korábban azt mondta: a volt kormányfő nyílt ülésre vonatkozó indítványáról az Országgyűlésnek kell döntenie négyötödös többséggel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!