Hírek

2011.05.16. 12:17

Az EU betiltaná az iskolákban a mobilokat és a wifit

Az illetékes bizottság úgy véli, a felmerülő kétségek ellenére a megelőzés érdekében határozottan fel kell lépni a gyerekek védelmében.

IT Café

Az Európa Tanács egyik bizottsága több, az emberi egészségre esetlegesen veszélyes technológiákról szóló tudományos vizsgálat (pontosabban két, ez ügyben tartott meghallgatás) eredményeit értékelve arra az elhatározásra jutott, hogy a felhozott bizonyítékok meggyőzőek, és a „lehetséges károk” miatt azonnal fel kell lépni a gyermekek védelme érdekében – számolt be a döntésről a The Daily Telegraph, melyet az IT Café ismertetett.

A bizottsági jelentés kimondja, hogy bár vannak még kétségek, nem akarják elkövetni a múlt hibáit, amikor az azbesztpor, az ólmozott benzin és a dohányfüst egészségkárosító hatásának késői felismerése sokak megbetegedéséhez vezetett. A tagok szerint különösen kockázatosnak számít a vezeték nélküli telefonok és a babafigyelő monitorok használata.

Az egyhangúlag elfogadott bizottsági döntés azért különösen érdekes, mivel a „Káros-e a mobiltelefon?” kérdést már évtizedek óta vizsgálják, s bár egymásnak ellentmondó eredmények születtek, az utóbbi idők kutatásai többségükben vagy azt állítják, hogy jelenleg nem tudnak az ilyen készülékek okozta káros egészségügyi hatásokat kimutatni.

IT Café -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!