Hírek

2011.03.31. 16:03

Leszorultak a jogászok a trónról, az ELTE a favorit

Még mindig az ELTE a legvonzóbb magyar egyetem a felvételizők között. A legnépszerűbb képzések a gazdálkodás és a menedzsment szakokhoz fűződnek.

BAMA

Az Idén mintegy 141 ezer diák jelentkezett főiskolára, egyetemre. Ez a szám mindössze 271 jelentkezővel több, mint 2011-ben – számolt be az Index az idei felsőoktatási jelentkezések összegzéséről.
 Alapképzésre 95 660-an, egységes, osztatlan képzésre 10 622-en, mesterképzésre 25 506-an jelentkeztek első helyen. 2010-ben 4 százalékkal többen, 9 ezren adták be jelentkezésüket a felsőfokú szakképzésre.



Képzési területeket tekintve a művészi, az orvos- és egészségtudományi, a természettudományi és az informatika szakok népszerűsége növekedett, míg csökkent a nemzetvédelmi, az agrár, a jogi, a pedagógusi, a bölcsész- és a társadalomtudományi képzésekre jelentkezők száma.

A gazdálkodás és menedzsment, a mérnöki, a gépészmérnöki, a kommunikáció és médiatudomány, valamint a kereskedelem és marketing szakok voltak a legnépszerűbbek az idén. Korábban a turizmus-vendéglátás, a gazdálkodás és a jogász szakokat jelölték meg legtöbbször a jelentkezők.

A legnépszerűbb felsőoktatási intézmények sorában most is az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzett az első helyen, ezt követi a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!