Hírek

2011.03.30. 16:28

Lefújták a tévés premiert a médiahatóság miatt

Nem kerülhet az eredeti délutáni időpontban képernyőre Mátyássy Áron új tévéfilmje, a Tanár úr kérem!

BAMA

A Magyar Televízió a korhatári besorolás módosítása miatt elhalasztja Mátyássy Áron új tévéfilmje, a Tanár úr kérem! vasárnapra tervezett televíziós premierjét. A besoroláson a médiahatóság változtatott - számolt be a Hvg.hu

A filmet gyártó Budapest Film és a koprodukciós partner Magyar Televízió képviselői az elmúlt hónapokban folyamatosan egyeztettek annak érdekében, hogy a film minden szempontból megfeleljen a támogatói szerződésben vállalt ifjúsági tévéfilm kategóriájának - olvasható az MTV Sajtóirodájának közleményében.

A tájékoztatás szerint az újravágott tévéfilmet a véleményezésre felkért Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a IV. kategóriába sorolta (16 éven aluliak számára nem ajánlott), a vonatkozó jogszabályok értelmében a film tehát 21 óra után tűzhető csak műsorra.

Az NMHH határozata alapján, a módosuló korhatári besorolás miatt a filmet az eredetileg tervezett délutáni időpontban nem lehet vetíteni, ezért április 3-i premierje elmarad - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!