Hírek

2011.03.09. 08:01

Hillary Clinton adta át Osztolykán Ágnes díját

A roma integrációban játszott szerepéért a Bátor Nők Nemzetközi Díjjal tüntette ki Osztolykán Ágnest az amerikai külügyminisztérium Washingtonban.

MTI

A Lehet Más a Politika (LMP) országgyűlési képviselője kedden Washingtonban Hillary Clinton amerikai külügyminisztertől vette át a díjat. Az esemény díszvendége a first lady, Michelle Obama és Ausztrália első női miniszterelnöke, Julia Gillard volt - számolt be a távirati iroda. A Condoleezza Rice volt külügyminiszter által 2007-ben alapított elismerést olyan nők kapják, akik kivételes bátorsággal álltak a nők jogaiért és helyzetének előmozdításáért tett erőfeszítések élére.

Osztolykán Ágnes
méltatásákor Hillary Clinton azt mondta: a magyar politikus a rasszizmus és a megkülönböztetés leküzdése érdekében megválasztott hivatalt viselő vezető, aki a roma nép és kultúra büszke védelmezőjeként szolgál és fáradhatatlanul küzd az egyenlő jogokért, valamint a kisebbségek integrálásért. "Köszönjük a munkáját, köszönjük az Ön által nyújtott példát és Ön mellett állunk" - jelentette ki Clinton.



Osztolykán Ágnesen kívül még Roza Otunbajeva kirgiz elnök, Maria Basir afgán rendőrbíró, Henriette Ekwe Ebongo kameruni újságíró, Kuo Csien-mej (Guo Jianmei) kínai ügyvéd, Eva Abu Halaveh jordániai emberjogi harcos, Marisela Morales Ibanez, a szervezett bűnözést ellen fellépő mexikói ügyvéd, Gulam Szugra, a pakisztáni vidékfejlesztés szószólója, Yoani Sanchez kubai blogger és Násztya Palazsanka fehérorosz polgárjogi aktivista részesült az elismerésben. A két utóbbi kitüntetett nem utazhatott ki az átadási ceremóniára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!