Hírek

2011.03.30. 11:19

Fukusima: menthetetlenek a reaktorok

Nincs esély arra, hogy a szakemberek meg tudják menteni a fukusimai atomreaktor blokkjait. Japánnak 3000 megawatt energiával kevesebbel kell számolnia.

BAMA

Nincs lehetőség a földrengés és a cunami következtében megsérült fukusimai reaktorblokkok megmentésére. Az atomerőmű üzemeltetője felszámolja az 1-4-es reaktorokat - írj az Index a BBC-re hivatkozva.

Az üzemeltető Tokyo Electric bejelentette, hogy bezárják a Fukusima Dai Icsi atomerőmű sérült 1-4-es reaktorait, amelyek összesen közel 3000 megawatt teljesítményűek voltak. A döntést három héttel a pusztító, 9-es erősségű földrengés után hozta meg a vállalat. Az ötös és a hatos reaktorblokk nem szenvedett komolyabb károkat.



A Tepco közleménye szerint elkerülhetetlen az 1-4-es reaktorok bezárása, a szakemberek számítása szerint az intézkedés nemzetgazdaságilag is komoly következményekkel járhat a nagy teljesítmény-kiesés miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!