Hírek

2010.08.19. 07:09

Termékbemutatók: tízből kilenc cégnél szabálytalanságok

Tízből kilenc árubemutatót szervező cégnél talált szabálytalanságokat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a cégek közül minden ötödik az APEH vizsgálatain is megbukott - ismerteti a csütörtöki Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet - MTI Eco

A cégek jelentős árengedménnyel, változatos termékekkel, szórakoztató programokkal csalogatják termékbemutatóikra a gyanútlan nyugdíjasokat, hogy azután számla és garancia nélküli bóvlit sózzanak a nyakukba - írja a napilap.

Fülöp Zsuzsanna a fogyasztóvédelmi hatóság szóvivője elmondta, hogy az utazásokkal egybekötött termékbemutatókon értékesítő cégek tevékenységével folyamatosan problémák vannak, ezért 2008 óta évente átlagosan száz alkalommal ellenőrzik ezeket a cégeket. Az esetek döntő többségében (2008-ban 88, 2009-ben 84 százalékban) találtak valamilyen szabálytalanságot.

Az idei évtől az APEH célkeresztjébe is bekerültek az ilyen cégek. A próbavásárlások során az APEH-ellenőrök minden ötödik esetben találtak hiányosságokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!