Hírek

2010.08.16. 12:49

Rekordot döntöget a bejelentett természeti károk mértéke

Hétfő reggelig 263 kárbejelentés érkezett az AEGON Magyarországhoz az újabb, hétvégi viharok nyomán. A jég, az özönvízszerű eső és a viharos szél leginkább Szabolcsot és Veszprém megyét sújtotta. Az AEGON Magyarország idei összesítése szerint az augusztus végéig regisztrált károk háromszorosan múlják felül egy „szokványos” év számait.

Világgazdaság Online

Az AEGON közleménye szerint az eddigi átlagos viharkár 68 825 forint, míg az árvíz családonként 464 115 forint kárt okozott. Az ez évi rendkívüli időjárás új kárbejelentési rekordot hozott: május 17.-én, egyetlen nap alatt - egy kisebb biztosítótársaságnál több hónap alatt szokásos - 7737 kárbejelentés érkezett. Ilyen nagyságrendű hívás és ügyféligény egy kisbiztosító többhavi forgalmát teszi ki.

A pénteki vihar elsősorban Veszprém megyében, a vasárnapi Szabolcs-Szatmár, Hajdú-Bihar és Szolnok megyében okozott újabb károkat: a viharos szél házakat rongált meg, fákat csavart ki. Szolnokon, a Széchenyi városrészben lakótelepi házak ablakai törtek be, illetve parkoló autók rongálódtak meg az égből hulló galambtojásnyi jégdaraboktól.

A szinte folyamatos villámlással és mennydörgéssel érkező orkánerejű szél Debrecenben, Balmazújvárosban, Hajdúböszörményben, Ártándon, Komádiban, Zsákán és Vekerden is komoly károkat okozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!