Hírek

2010.08.21. 10:45

Párizs sorra küldi haza a nyomortelepeken élő romákat

Párizs csütörtökön beváltotta fenyegetését, és megkezdte a francia területen, nyomortelepeken és "bádogvárosokban" élő romániai származású romák hazatoloncolását.

Népszava

Csütörtökön már meg is érkezett Romániába az a több tucatnyi Franciaországból kitoloncolt roma, akik az elsők között tértek haza a Nicolas Sarkozy francia elnök által elrendelt biztonsági intézkedés következményeként.

A román belügyminisztérium közlése szerint csütörtökön összesen 93 személy utazott vissza Franciaországból Romániába repülőgépen. Az érintettek személyenként 300 euró (gyermekenként 100 euró) hazatérési támogatást kaptak az államtól.

A bukaresti Aurel Vlaicu repülőtéren az AFP hírügynökség megszólaltatta az egyik visszatoloncolt roma férfit, aki elmondta, hogy feketén dolgozott Franciaországban, ahol nehéz volt a sorsuk, mert a rendőrök és a helyi hatóságok állandó nyomás alatt tartották őket. Hozzátette: nem tudja, mihez fog kezdeni Romániában, az sem kizárt, hogy visszamegy Franciaországba.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!