Hírek

2010.08.11. 12:04

Összefogással az ellenzéknek is esélye lenne az önkormányzati választásokon?

Az ellenzéki pártok olyan kényszer szülte egyensúlyba kerültek a Parlamentben, amelyből csak egy új párt mozdíthatná ki őket - állapította meg új tanulmányában a Méltányosság Politikaelemző Központ. Az MSZP, az LMP és a Jobbik egyszerre akarja kritizálni a centrális erőteret létrehozó kormányt, és közben különbözne egymástól, de ez nem megy.

InfoRádió

Hátrányból vágnak neki az ellenzéki pártok az önkormányzati választásoknak, hiszen a kétharmados többségű Fidesz-KDNP kormány "előre menekült", és megváltoztatta az ahhoz kötődő szabályokat - mondta az InfoRádiónak a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa.

Antal Attila szerint az LMP, az MSZP és a Jobbik ráadásul azzal is tovább rontja saját helyzetét: összefogással, az egymás javára történő visszalépések sorozatával esélyük lehetne akár a fővárosban is keresztülhúzni a Fidesz számításait, ám úgy tűnik, nem lesznek képesek megegyezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!