Hírek

2010.08.18. 16:31

OECD: a németek és az angolok teljesítenek a legjobban

Az OECD által szerdán közzé tett jelentés szerint, negyedéves alapon a legfejlettebb gazdaságokat tömörítő szervezet tagállamainak bruttó hazai terméke (GDP) átlagosan 0,7 százalékkal nőtt.

NASDAQ - Világgazdaság Online

A jelentés szerint az Európai Unió és az euróövezet gazdasága is  1 százalékos bővülést ért el a második negyedévben, ami elsősorban a rekordnövekedést produkáló Németországnak köszönhető. Az április-júniusi időszakban 2,2 százalékkal nőtt Németország bruttó hazai terméke (GDP) az előző negyedévhez képest, és 4,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A tagállamok közül 1,1 százalékos negyedéves növekedési adatával kiemelkedett még az Egyesült Királyság. Az Egyesült Államok 0,6 százalékos, Japán 0,1 százalékos bővülést produkált.

Az OECD tagállamok átlagosan éves alapon 2,8 százalékos bővülést értek el, unió és az euró övezet is 1,7 százalékkal növekedett. Éves alapon a német gazdaság 3,7 százalékkal, a brit 1,6 százalékkal nőtt. Az Egyesült Államok 3,2 százalékos GDP növekedést ért el, míg Japán 1,9 százalékot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!