Hírek

2010.08.04. 17:47

MSZP: az emberek emberének kell egy kis hacacáré

Schmitt Pál köztársasági elnöki beiktatási ünnepségére milliókat költ a kormány, miközben "romokban az ország". Az emberek emberét nagy hacacáréval kísérik a hivatalába, míg az árvízkárosultak még mindig nem kapták meg a kártérítéseiket – írja közleményében az MSZP.

Világgazdaság Online

A MSZP közleménye szerint Schmitt Pál pénteki beiktató ünnepségén 200 meghívott ajnározza majd az új köztársasági elnököt, miközben a fellépők műsorát élvezhetik. A szocialisták szerint az emberek emberét nem zavarja, hogy pártja korábban még romokban álló országot vizionált, hogy alig dugtuk ki a fejünket a világot megrengető válságból, hogy még fedél nélkül él az ország történetének egyik legnagyobb árvizét elszenvedett falvak lakosainak a zöme, de neki kell egy kis hacacáré.

Az MSZP szerint a Fidesz-KDNP-nek mindig kell a felhajtás, hiszen Mádl Ferenc beiktatására is elszórtak közpénzekből 120 milliót, hogy megünnepeltessék magukat.

A szocialisták példaként állították Schmitt Pál és a Fidesz-KDNP elé az MSZP kormányzás alatt köztársasági elnökké választott Sólyom Lászlót, akire nem szórta a közpénzt a kormányzat. „De hasonlóképpen nem kellett közpénzt pazarolni, amikor Göncz Árpád köztársasági elnök lett. Egy megbízatás szolgálat a népért, nem olimpiai bajnoki cím, amit ünnepelni kell” – olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!