Hírek

2010.08.15. 13:31

Mélyen a zsebünkbe nyúlunk iskolakezdéskor

A vásárlók többsége még az iskolakezdés előtt beszerzi a szükséges tanszereket, a magyarok többsége 15.000 és 30.000 forint közötti összeget költ el ilyenkor a boltokban, leginkább a hipermarketekben - derül ki az Árukereső friss felméréséből és az MTI által megkérdezett hipermarket válaszaiból.

MTI Eco

Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta: az iskolakezdés előtti időszakban teljes éves tanszerforgalmuk 40-50 százalékát bonyolítják. Hozzáfűzte: évről-évre nő a hipermarketek részesedése az iskolakezdési piacon, a piaci forgalom nagyobb részét mára ezek a kereskedelmi egységek realizálják.

Minden évben két nagy bevásárlási hullám szokott lenni, augusztus első és utolsó tíz napján - mondta Gillemot Katalin. A legnagyobb kereslet a kisalakú, olcsóbb füzetek, spirálfüzetek, rajzlapok, írólapok, füzetborítók iránt mutatkozik, mivel ezek azok a termékek, amelyek nagy biztonsággal előre is megvásárolhatók.

    A kommunikációs vezető ismertette: a papír termékek átlagára mintegy 5 százalékkal lett alacsonyabb tavalyhoz képest. Az Auchan idén 25 százalékkal nagyobb árukészlettel dolgozik, ez 2.500 terméket jelent.

    Gillemot Katalin elmondta: konkrét iskolai csomagjuk nincs, mert nagyon sok iskolában egyedi igényeket fogalmaznak meg. Idén népszerűek a licences termékek, így például a Hannah Montana, a Verdák, a Toy Story, a Star Wars, a Bakugan, a Spiderman, a Hello Kitty, a Princess, a Winnie the Pooh, a Shrek, vagy az Avatar figurákkal díszített felszerelések - derül ki az Auchan iskolakezdési tájékoztatójából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!