Hírek

2010.08.31. 11:54

Már a forinthitel sem kell

Júliusban vissza esett az újonnan folyósított hitelek összege a júniusi növekedést követően. A deviza hitelek szinte teljesen kiszorultak az új hitel szerződések piacán, derült ki a Magyar Nemzeti Bank közleményéből.

MNB - Világgazdaság Online

Az újonnan folyósított forintalapú lakás- és szabad felhasználású jelzáloghitelek szerződéses összértéke az előző havi jelentős növekedéshez képest némiképp visszaesett. A háztartásoknak nyújtott forint alapú hitelek részaránya az újonnan folyósított hiteleken belül a múlt hónapban 93 százalék volt. Az euró alapú új hitelek szerződéses értékében nagyobb mértékű csökkenés figyelhető meg. A forint személyi hitelek esetén szintén egy erősebb visszaesés következett be.

A háztartások által 2010 júliusában felvett új forint lakáscélú és szabad felhasználású hitelek átlagos hitelköltség mutatói jelentősen csökkentek, azonban az euró alapú jelzáloghitelek esetében nagyobb mértékű csökkenés tapasztalható.

A háztartások forint és euró megtakarításainak átlagos hozamai kisebb mértékben nőttek. Az új szerződések értéke euró betétek esetében alig változott, míg a forint betétek esetében az előző havi enyhe csökkenést követően növekedés volt tapasztalható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!