Hírek

2010.08.02. 16:24

Lángokban áll Oroszország

Oroszországban hetek óta tartó hőség tombol, Moszkvába 39 fokot is elérte a kánikula. Az ország nyugati részén, a hétvégén sikerült visszaszorítani az erdő tüzeket, melyek így is több mint 114 ezer hektáron tombolnak. Mind e közben az ország keleti részén megháromszorozódott az ugyancsak mindegy százezer hektáron égő erdőtüzek száma, és további mezőgazdasági területek is égnek.

Világgazdaság Online

Hétfőn reggel már Moszkvát is ellepte a füst, a látótávolság néhány száz méterre csökkent. A hétvégére közel százezer embert telepítettek ki, és több mint 2200 ember vált hajléktalanná. Egy település teljesen meg semmisült, a 350 faház mindegyike leégett. A helyszínre érkező Vlagyimir Putyin segítséget ígért a károsult családoknak és a település teljes helyreállítását.

A helyzetet nehezíti a helyenként 60 kilométeres erősségű szél is, azonban a meteorológusok szerint továbbra sem várható csapadék a katasztrófa sújtotta területeken. Az előrejelzések szerint a 40 fok feletti hőség, ami a szakértők szerint a katasztrófa helyzet kialakulásának legfőbb oka lehet. A halálos áldozatok száma elérte a 33 főt, a legtöbb esetben a hivatalos közlemény szerint gondatlanság okozhatta az áldozatok halálát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!