Hírek

2010.08.03. 12:05

Korkedvezményes nyugdíjazás: a férfiak is sorra kerülhetnek

Évente csaknem 6 ezer nyugdíjba vonuló nőt érintene az az intézkedés, miszerint a gyengébbik nemnek 40 év szolgálat után teljes jogú nyugellátás járna. A Fidesz tervei szerint hamarosan a férfiak is sorra fognak kerülni a korkedvezményes nyugdíjazás terén.

hirado.hu - Világgazdaság Online

Ha minden megfelelően halad, akkor január 1-től teljes jogú öregségi nyugdíjat kapnak a nők 40 év szolgálat után – jelentette ki a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában Iván László, a Fidesz nyugdíjas-tagozatának elnöke.

Mindezt azzal indokolta, hogy a nők több terhet vállalnak. A nők "korkedvezményes" nyugdíja évente mintegy 6 ezer jogosultat érint – mondta a politikus, hozzátéve: a férfiak is sorra fognak kerülni.

Nyugdíjügyben amúgy akár népszavazás is lehet, múlt pénteken az Országos Választási Bizottság ugyanis hitelesítette azt a kérdést, miszerint aki 40 év munkaviszonnyal rendelkezik, automatikusan elmehetne nyugdíjba, és nyugdíjának összegét nem csökkenthetnék.

Teljesen felborítja a Nyugdíjbiztosítási Alap egyensúlyát és a jelenlegi nyugdíjrendszer stabilitását, ha valóban bevezetik a 40 év szolgálati idő utáni szabad nyugdíjba vonulást a nők számára - mondta a Népszavának a Nyugdíjbiztosítási Ellenőrző Testület elnöke.

Szeremi Lászlóné kifejtette: ma az alap pénzügyi helyzete stabil, az idei első 5 havi adatok alapján 11 milliárd forint többletet mutat, tehát javult a járulékfizetési mutató, és ha továbbra is így alakulnak a dolgok, akkor az év végére kiegyenlítődhet a mérleg. Szerinte ez egyértelműen a nyugdíjba vonulás követelményi szigorításának köszönhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!