Hírek

2010.08.05. 12:42

A pályázati pénzek 80 százalékát késve fizetik ki

Az idei év első felét az elmulasztott lehetőségek félévének tartja a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége.

Világgazdaság Online

Mint azt Székely Anna, a szövetség ügyvezető igazgatója elmondta: a válság utáni időszakban a környezetiparnak is égető szüksége lenne a kilábalást elősegítő lehetőségekre, ennek tükrében komolyan rontja az iparág versenyképességét az a sokmilliárdos, pályázati úton elnyert, elfogadott elszámolású forrástömeg, amelynek döntő része a mai napig kifizetetlen.
 
Székely Anna szerint tovább rontja a helyzetet az év elején beadott pályázatok elbírálatlansága, illetve a pályázatok befogadásának felfüggesztése. A zöldipar így lényegében képtelen tervezni, ráadásul a kiszámíthatatlanság mellett a cégek sokasága küzd napi likviditási gondokkal emiatt.
 
Az iparágban aktív pénzintézetek érzik a felelősséget – nyilatkozta Lovas Emese, a Commerzbank üzletfejlesztési igazgatója. Elmondása szerint több ügyfelüknek számottevő gondot jelent, hogy a környezetvédelemhez kapcsolódó pályázatok eredményhirdetése és/vagy a megítélt pénzek folyósítása késik. A Commerzbank tapasztalatai azt mutatják, hogy a pályázati források nagyjából 80 százaléka késve kerül kifizetésre, s ezen belül nem ritka, amikor a csúszás akár 5-6 hónapot is eléri. 
 
A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!