Hírek

2010.08.12. 13:55

112 millió eurós nyeremény - Lottóláz Olaszországban

A harmadik legmagasabb 112 millió 400 ezer euró lottó nyereményért játszhatnak a héten az olasz hatos lottón, tudósít a Magyar Rádió.

Magyar Rádió - Világgazdaság Online

Megrohamozták a lottózókat az olaszok és az ott nyaraló külföldiek. Csütörtök este lesz a számsorsolás melyen több mint 112 millió eurót nyerhet a szerencsés játékos. A rekordot a tavaly nyári közel 150 millió eurós nyeremény tartja, melynek nyertese soha nem fedte fel személy azonosságát, és egyedül élvezi vagyonát.

Az olaszok többsége azonban reméli, hogy a euró milliomossá váló nyertes adakozik majd nyereményéből. Olaszországban többször felvetették már, hogy a lottó nyereménynek szabjanak plafont és a milliók nagy részét fordítsák a rászorulók megsegítésére. A 2008-ban 40 millió eurót nyert 56 éves munkanélküli csupán egy autót vett magának, és saját házat épített, nyereménye nagy részét pedig jótékonyságra fordította. Falujának hetven lakosát pedig Földközi-tengeri hajóútra vitte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!