Hírek

2010.06.15. 14:44

Túlélési útmutató nőknek

Útmutatók segítik az olasz nőket, miként élhetik túl a labdarúgó-világbajnokságot.

Forrás: MTI

A férfiak szemszögéből, női öniróniával készült egyik írás szerint a legelső szabály az, hogy a nők legalább ilyenkor olvassanak sportújságot, máskülönben ne panaszkodjanak arra, hogy a  férfiak nem tudnak miről beszélni velük. A tévé a torna alatt  kizárólag a férfié, ha a nőnek muszáj a képernyő előtt áthaladni, várja ki a szünetet. A vb idején a nő ne szüljön, ne akarjon férjhez  menni. A férfi vb alatt süket, néma és vak, egyedül azért nyitja ki  a száját, hogy enni kérjen, nem nyit ajtót, nem veszi fel a telefont és a gyereksírást sem hallja meg. A hűtőszekrényt viszont sörrel tele szereti. Nők figyelem! A vb alatt tilosak az alábbi mondatok: "ne vedd a szívedre, drágám, ez csak játék", "nem baj, ha  vesztettünk, majd legközelebb mi győzünk". Tilos a helyzet tévés  ismétlésénél azt kiáltani, hogy "ezt már láttuk", és válóok lehet a "hála az égnek, vb csak minden negyedik évben van" női megjegyzés is.
  
A szurkoló férjjel "megáldott" asszonyoknak szóló recept szerint a nők örüljenek annak, hogy a meccsek alatt üresek az utcák, nincsen forgalmi dugó, oda mehetnek a barátnőikkel, ahova akarnak, és a  párjuk sem piszkálja őket, ha nincsen vacsora. A vb alatt a nők  végre eljárhatnak sportolni vagy rendbe rakhatják a lakás titkos  szegleteit. A Pianeta Donna (Nőbolygó) hölgyeknek szóló olasz internetes honlap pszichológusa szerint a lényeg az, hogy a nő ne  éppen a labdarúgó-vb alatt akarja, hogy a férfi törődjék vele, főleg ne a nyolcaddöntőktől kezdve.


    
A honlap felmérése szerint Itáliában a nők többségének a labdarúgás nem több 22, gatyában futkározó férfinál, és ez alól a világbajnokság sem kivétel. Csak minden negyedik nő tudja, mi az a les, de ha tudja is, nem képes elmagyarázni.
    
A világbajnokságot televízión keresztül követő Olaszországban  egyébként a szurkolók közel fele nő, kislányoktól egészen nagymama korig. Az olasz női magazinok is külön labdarúgó melléklettel jelentek meg a tornára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!