Hírek

2010.06.15. 10:39

Tarlós: Fogalmam sincs, miből fizetjük ki a metrót

El nem végzett munkákat nem szabad hagyni kifizetni; voltak és vannak ilyen tekintetben bizonytalanságok egyes fővárosi beruházásoknál és közszolgáltatási cégeknél - nyilatkozta Tarlós István, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője, a Fidesz főpolgármester-jelöltje a Duna Televízió reggeli műsorában.

Duna Televízió

Példaként a Margit-híd felújítását említette a fővárosi politikus: itt egyetlen költségvetést sem készíttettek a munkára, csak költségbecsléseket, amik sűrűn változtak le és fel, nem kis mértékben. Tarlós szerint nagyon szigorúan meg kell nézni, hogy milyen számlákat fizetnek ki, milyen teljesítés van ezek mögött a számlák mögött.

Budapesten a 35+1 fős létszám (utóbbi egy fő a mindenkori főpolgármestert jelenti)  - ekkora lesz a fővárosi közgyűlés az új  szabályok szerint - már alkalmas Tarlós szerint a főváros vezetésére; sokkal inkább, mint a mostani 67 fős létszámú közgyűlés.

A köztisztviselői létszámra is kitérve Tarlós István kijelentette: a főpolgármesteri hivatal ezernégyszáz főhöz közelítő létszáma túlzó.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!