Hírek

2010.06.23. 10:08

Semjén: sajátos politikai üzenet - Irány Románia!

Magyarországnak fontos érdeke az észak-déli együttműködés erősítése Európában. Az állampolgársági törvény angol és holland bírálatával nem foglalkozik a kormány.

Világgazdaság Online

Van egy sajátos politikai üzenete is annak, hogy első útja miniszterelnök-helyettesként Erdélybe és Bukarestbe vezetett, előtte pedig Orbán Viktorral Varsóba látogatott  (ez volt az új miniszterelnök első külföldi útja - a szerk.) - nyilatkozta a Duna Televízió reggeli háttérműsorának Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes.

Magyarországnak hosszú távú nemzetstratégiai és geopolitikai megfontolásokból is fontos, hogy az Európában kialakult Nyugat-Kelet irányú fő gazdasági tengelyen túlmenően létezzen egy észak-déli, a Balti-tengertől a Fekete-tengerig és a Földközi-tengerig nyúló együttműködési tengely is. Ezért a lengyel-magyar-román-horvát együttműködés létfontosságú, energetikai és infrastrukturális értelemben egyaránt - szögezte le a politikus.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!