Hírek

2010.06.03. 15:51

Oszkó: Kósa államcsődözése eszelősen átgondolatlan

Oszkó Péter volt pénzügyminiszter blogjában reagált Kósa Lajos kijelentésére, miszerint az ország az államcsőd szélén áll.

Világgazdaság Online

Kósa mondandója egy "eszelősen átgondolatlan megnyilatkozás", ami azzal a veszéllyel jár, hogy ha pillanatnyilag nyilvánvalóan nincs is olyan helyzetben az ország, mint amit Kósa Lajos felvázol, hasonló őrült megnyilatkozásokkal és gazdaságpolitikával azért még ilyen helyzetbe lehet sodorni – írja blogjának egyik hozzászólásában Oszkó Péter.

A volt pénzügyminiszter leszögezi: továbbra is azt tartja valószínűnek, hogy a Fidesz ezzel is csak azoknak az ígéreteknek a visszavonását készíti elő, amiről mindig is tudták, hogy felelőtlenek és teljesíthetetlenek, de muszáj meglepettséget tettetniük a megszegésük előtt, hogy ne viseljék az azonnali politikai következményeket.

Oszkó Péter megjegyzi: azt azért különösen meglepő volt olvasni, hogy most azok az országok lennének jó helyzetben, akik nem követték nagyobb elemzők és szervezetek, így a Valutaalap tanácsait. Mint mondja, nem pontosan érti, hogy itt Kósa Lajos vajon éppen Görögországra, vagy esetleg más déli országra gondolt-e.

Mint arról korábban beszámoltunk, Kósa azt állította: úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esély van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hitték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!